Johan’s Barbecue saus
Ingrediënten:
- 8 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels appelazijn of witte azijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels appelstroop (of honing)
- Kwart theelepel kaneelpoeder
- Kwart theelepel noodmuskaat
- Kwart theelepel paprikapoeder
- Kwart theelepel keukenzout
- Kwart theelepel komijnpoeder
- Mespuntje zwarte peper
- Mespuntje Cayennepeper
- Mespuntje Kurkumapoeder
- ½ tot 1 theelepel Tabasco (afhankelijk van uw smaak)
Bereiding:
De barbecuesaus maak je liefst minimaal een dag van te voren. Deze heerlijk op varkensvlees. De saus maak je door de ketchup, appelazijn en appelstroop in een steelpan te doen en onder voortdurend roeren aan de kook te brengen. Als het mengsel goed kookt voeg je de kruiden toe en roer deze goed door de saus, voeg dan de tabasco toe en ook deze roer je goed door de saus heen. Haal de steelpan van het vuur en voeg nu pas de suiker toe en roer deze goed door, hierdoor wordt voorkomen dat deze gaat karameliseren. Laat de saus nu afkoelen. Bovenstaande hoeveelheden is genoeg voor circa 750 ml saus welke goed in een afgesloten fles of pot te bewaren is in de koelkast voor later gebruik.