Gemarineerde speklappen
Ingrediënten:
- 700 gr. speklappen
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel roosvicee
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder
- 1 eetlepel sesamolie
Bereiding:
Doe de sojasaus, vissaus, sesamolie en roosvicee in een steelpan en breng dit roerend aan de kook, zachtjes laten koken. Voeg nu de honing en basterdsuiker toe. Laat deze oplossen in de saus. Voeg nu de peper en 5 kruidenpoeder toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Zet het gas uit en laat de saus afkoelen. Snij de speklapjes half door en doe deze in een schaal. Voeg de afgekoelde saus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel 2-3 uur marineren.
Bereidt de barbecue voor op direct grillen op hoge temperatuur met een indirecte zone. Gril de speklapjes nu boven het vuur snel bruin. Als deze bruin zijn, leg ze dan nog even in de indirecte zone om door te garen.